Най-възрастната двойка на Балканите, живее в Тетевен

Най-възрастната двойка на Балканите, живее в Тетевен

Най-възрастната двойка на Балканите са Пацо и Лалка от Тетевен, съобщава NOVA. Семействотo живеe в любов и разбирателство вече 77 години. Oбщата възраст на двамата е над 190 години. 

Баба Лалка споделя, че тайната на дълголетието е много движение и никакви ограничения. "Много сме обиколили. Навсякъде сме ходили. 24 години ходим от хижа на хижа. Минахме два пъти Пловдив през Балкана, за да отидем на панаир", сподели баба Лалка.

"Запознахме се преди да отида войник. Влязохме в законен брак на 6 февруари 1944 г., а 2 години преди това беше незаконен, между капките", разказва дядо Пацо пред NOVA.

Баба Лалка е била многократно награждавана работничка в шивашко предприятие, а дядо Пацо - обущар. Преживели война и смяна на политически режими у нас, те казват, че винаги е имало разбирателство в семейното им гнездо.

Дълголетниците нямат никакви оплаквания от живота си и сега. Дядо Пачо всяка сутрин пие кафе навън, а след това пазарува. Баба Лалка посещава местния клуб на пенсионера, където обсъждат политическите въпроси в страната. Тя смята, че една жена трябва да се грижи за себе си и за мъжа си. До ден днешен тя лакира ноктите си и слага червило.

Двойката пази любовта си с взаимно търпение и отстъпки. С чувство за хумор и млади души, двамата вечно влюбени правят планове за 100-годишнината от сватбата им.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ