Падналото от лифта момиче е в стабилно състояние

Падналото от лифта момиче е в стабилно състояние

Падналото от лифта момиче е в стабилно състояние

8-годишната Елена, която падна от лифт в местността Мартинови бараки в Боровец, е в добро общо състояние, съобщи пред bTV говорителят на „Пирогов” Мария Пойразова.

Още снощи лекари оперираха счупеното бедро на детето. Те са поставили титаниеви пластини и в следващите дни с момичето ще започне да работи рехабилитатор. Известно време детето ще се наложи да се придвижва с патерици.

„При постъпването в болницата момичето е било контактно и адекватно”, подчерта Пойразова, като допълни, че родителите имат достъп до детето. 

Майката на Елена коментира, че лифтът отдавна е проблемен - седалката буквално подсича човека и, ако той не падне по определен начин върху нея, има риск от инцидент. Именно така и момичето се оказа на 4-5 м над земята.

От „Бороспорт” обаче не са на това мнение. От фирмата твърдят, че седалките са обезопасени, а след случилото се техен ски патрул незабавно се е отправил към мястото и лифтът е спрян веднага. Записите от двете камери са предадени на полицията.

Разследването на случилото се продължава. Първоначалните експертизи показват, че съоръжението е изправно. Не е ясно обаче дали персоналът не е можел да реагира по-бързо.

Работи се по две версии. Едната е, че детето не е седнало добре на лифта. Втората - да е имало някакво разместване или боричкане между хората на седалката.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ