Pearl Jam успя, събра $11 млн. за бездомни младежи

Pearl Jam успя, събра $11 млн. за бездомни младежи

Pearl Jam успя, събра $11 млн. за бездомни младежи

Американска гръндж група Pearl Jam, появила се в началото на 90-те в емблематичния американски град Сиатъл, събра 11 млн. долара за самоинициран благотворителен проект, споделя Loudwire. 

В края на миналия месец групата обяви на пресконференция, че работи с местни групи по инициативата да сложат край на проблема с бездомността сред младежите в и около Сиатъл до 2020-а година. Бандата отправи призив и към бизнес компаниите от региона да се включат в тяхната битка. И отговорът на обществото не закъсня.

11 милиона долара бяха събрани за каузата, обявена като The Home Shows.

"Огромна благодарност към повече от 170-те фирми - големи и малки партньори, както и отделни лица, филантропи, които спомогнаха да се съберат близо 11 милиона долара за борба с бездомността. Още по-важно е да видим, че нашата общност и феновете се обединяват около тази кауза. Десетки хиляди от вас откликнаха на призива", гласи изказването, публикувано на сайта на групата.

Освен благодарност към дарителите, музикантите призовават и за по-голяма ангажираност в търсенето на решения на проблема: "Това е само началото. Вие имате повече влияние, отколкото си мислите и сега е моментът да го използвате. Изпратете имейли на избраните от вас служители и ги уведомете какво искате от тях. Посъветвайте се с работодателите си, какво да направите по този въпрос. Подкрепете фирмите, които се ангажират да прекратят бездомността. Излезте от пътя си, за да кажете "Здравейте" и "Как мога да помогна?", Когато видите съгражданин, който е бездомен.

Продължавайте да търсите, дарявате, помагате, да обръщате внимание и да вярвате. Повече от 12 хил. души, които живеят по улиците на нашия град, се нуждаят от нас."

Посланието е подписано от Ед, Стоун, Майк, Джеф и Мат - членовете на Pearl jam.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ