Разпитват днес очевидци на атентата в Сарафово

Разпитват днес очевидци на атентата в Сарафово

Разпитват днес очевидци на атентата в Сарафово

Очевидци на атентата в Сарафово от 18 юли 2012 г. ще бъдат разпитвани днес от специализирания съд на изнесено заседание в Бургас, съобщава 24 часа.

В продължение на два дни показания ще дадат свидетели от Бургас и близки населени места, които имат отношение към събитията, както и служители от летището в Сарафово.

На 18 юли малко след 17 ч. на паркинг пред терминал пристигащи на Летище Бургас избухва бомба близо до автобус с израелски туристи, при която загиват петима израелски туристи и шофьорът на автобуса, 36-годишният Мустафа Кьосов от Якоруда. Над 30 души бяха ранени. На място загина и терористът, носил бомбата в раница - алжирецът с френски паспорт Мохамед Хасан Ел Хюсеини.

Подсъдими по делото са Мелиад Фара от Австралия и Хасан Ел Хадж Хасан от Канада, които все още се издирват от Интерпол. Според обвинението те са помогнали на атентатора. Подсъдимите са в неизвестност и срещу тях процесът върви задочно. По данни на прокуратурата двамата са били в България около 20 дни преди атентата, като Фарах трябвало да проучи кога пристигат израелски туристи и какви са мерките за сигурност на летището.

Роднини на загиналите израелци предявиха срещу двамата подсъдими рекордни искове за неимуществени вреди, които възлизат на близо 200 млн. лв.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ