Разрешиха провеждането на конгреси и семинари

Разрешиха провеждането на конгреси и семинари

Разрешиха провеждането на конгреси и семинари

От днес със заповед на здравния министър се позволява провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, в т.ч мероприятия на изложбената индустрия. Те може да се организират при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Заповедта стана факт след среща на премиера Борисов с представители на Българското конгресно бюро. В нея участваха още министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб.

По време на разговора от Българското конгресно бюро запознаха премиера и здравния министър с проблемите на сектора, който е напълно блокиран и на практика не функционира от самото начало на пандемията с коронавируса. 

„Пред последната седмица нивото на заболеваемост непрекъснато намалява. От данните, с които разполагат здравните власти, може да предприемем поредната стъпка за разхлабване на мерките и да се разрешат пореден тип мероприятия“, коментира премиерът Борисов по време на срещата. 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ