Удължават срока на валидност на шофьорските книжки

Удължават срока на валидност на шофьорските книжки

Удължават срока на валидност на шофьорските книжки

С между 6 и 10 месеца се удължава срокът на валидност на шофьорските книжки у нас. Това съобщи на брифинг главен инспектор Дамян Владинов от отдел "Пътна полиция", ГДНП.  Това се прави във връзка с прилагането на Регламент (ЕС) № 267 от 16.02.2021 г. на Европейския парламент и на Съвета за определяне на специални и временни мерки с оглед продължаващата криза във връзка с COVID-19. 

Като пример Владинов посочи, че ако срокът на валидност на свидетелствата за управление на МПС, който е изтекъл или ще изтече между 1 септември 2020 г. и 30 юни 2021 г. се удължава с 10 месеца, считано от датата на изтичане на срока на валидност. Например, ако шофьорската ви книжка изтича на 30.06.2021 г., то нейната валидност се удължава с 10 месеца до 30.04.2022 г.

Важно допълнение, всички шофьорски книжки, чийто срок на валидност вече е бил удължен миналата година и е изтекъл или ще изтече в периода от 1 септември 2020 г. до 30 юни 2021 г. се удължава с 6 месеца или до 1 юли 2021 г. – която от двете дати е по-късната, уточняват от МВР. 

От вътрешното ведомство припомнят, че продължават проверките на КАТ за каране в нетрезво състояние или под въздействието на наркотични вещества. Тя започна в петък и ще продължи до 3 март. През почивните дни екипи на Пътна полиция са установили водач, чиято проба на пътя е показала 2,58 промила, обяви на брифинга гл. инспектор Николай Крушарски. 

"В Пловдив и в София имаме рекордни проби, установени с полеви тест. В Пловдив колегите са установили водач, който е управлявал МПС с 2,58 промила в издишания въздух, изключително голяма стойност. В София рекордната проба е 1,83 промила", заяви Крушарски. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ