Заведенията с гневен апел за пълен двуседмичен локдаун

Заведенията с гневен апел за пълен двуседмичен локдаун

Заведенията с гневен апел за пълен двуседмичен локдаун

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) настояват за въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина. Според тях идеята за частично двуседмично затваряне на фитнеси, молове и заведения няма да доведе до нужните резултати.

"За пореден път никой не посочва какви са целите и при какви нива на разпространение на заразата, бизнесът ще заработи отново. Защото никой не ви вярва, че "локдаунът" ще е само за 14 дни. Подобен период на блокиране е възможен само, ако той обхваща абсолютно всички обекти и държавни институции, с изключение на тези от първа необходимост. Двуседмичен, тотален локдаун! Това ще запази служителите ни. Това ще има най-голям и гарантиран резултат. Това ще е най-справедливото решение", се казва в позиция на двете браншови асоциации. 

Или отваряте всички бизнеси без ограничения, или затваряте всички, категорични са от бранша.

"Ако държавата и хората, които са обвързани с взимането на подобни решения, за четвърти път ни унижат и опитат да доубият нашия бизнес, ние ще сме длъжни да се защитим по подобаващ начин. Отговорните лица - министърът на здравеопазването и всички членове на Националния оперативен щаб, многократно доказаха, че са негодни да взимат качествени решения и да вдъхват доверие и кураж в обществото и бизнеса! И не, не управлявате най-добре в Европа пандемията! Настояваме за въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина. Двуседмична! Нека всички заедно понесем отговорност за справянето с проблема и за неговото бързо решаване", се казва още в позицията на браншовите организации. 

Двете браншови организации се заканиха да излязат на масов протект с искане за оставка на всички членове на Националния оперативен щаб, ако отново само три сектора бъдат изправени пред това да понесат цялата тежест. "Оставка за трите "Д": дискриминация, демагогия, диктатура. С три огромни "Н": недоверие, недоволство, недоумение", гласи още позицията. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ