Александър Томов се кандидатира за президент на републиката

Александър Томов се кандидатира за президент на републиката

Александър Томов се кандидатира за президент на републиката

Политикът и бивш президент на футболен отбор Александър Томов и професор Лъчезар Аврамов се регистрираха  в Централната избирателна комисия за участие в изборите за президент и вицепрезидент на Република България. Те са подкрепени от партия "Българска социалдемокрация", предаде БНР.

Томов бе избран за депутат от Великото народно събрание през 1990 г. от листата на БСП, през 1997 г. основава партия Евролевица и е избран за депутат в 39-то НС след изборите през април 1997 г. Той бе в управата на „Кремиковци“ по времето на Прамод Митал.  

Томов обяви, че има визия за изход от кризата и допълни:

"Ние сме готови в момента на консенсус с всички, които застават зад една програма за възраждане на нацията. Това е причината да се явим и да потърсим директно помощта на народа "-

"Време е генералското управление да бъде сменено с професорско", подчерта професор Лъчезар Аврамов.

"Според нас е време да излезем от ситуацията на общество на невежество и корупция и да преминем към общество построено върху знанието, което всъщност е Конституцията на Европейския съюз", добави той.

До момента другите ясни кандидатури са настоящият държавен глава Румен Радев, Костадин Костадинов от „Възраждане“ и Цвета Кирилова. ДПС обявиха, че за първи път ще издигнат собствен кандидат, но неговото име още е тайна.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ