Борисов: България е стабилна както в икономическо, така и в политическо отношение (видео)

Борисов: България е стабилна както в икономическо, така и в политическо отношение (видео)

Изчисленията на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) показват значително изсветляване на икономиката през 2018 г. Показателят се повишава до рекордните 79,1 пункта, което е с 4,55 пункта над нивото от година по-рано. Това изтъкна пред министрите премиера Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

От АИКБ подчертаха и усилията на Агенция "Митници", в резултат на които се увеличава и събираемостта на дължимия акциз за алкохол и цигари.

„Изсветляването на икономиката през последните пет години се дължи на няколко фактора. От една страна, България е стабилна както в икономическо, така и в политическо отношение. От друга страна, стоят усилията на НАП например. Усилията на НАП и митниците доведоха до намаляване с 5 млрд. лв касовите наличности във фирмите, както и кампаниите за заплатите в плик. След 2023 г. България вече ще е на нивото на най-добрите показатели с този ръст от 15%, категоричен е той. Сред външните фактори са излизането на глобалната икономика от финансовата криза и липсата на миграционен натиск по границите на България”, подчерта Борисов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ