Борисов: Президентът се чуди как да отмени изборите

Борисов: Президентът се чуди как да отмени изборите

Борисов: Президентът се чуди как да отмени изборите

Президентът сега се чуди как на база на медицински специалисти да отмени изборите, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза е грозно. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който беше на посещение в СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново заедно с образователния министър Красимир Вълчев, финансовия министър Кирил Ананиев и кметът на Велико Търново Даниел Панов. Думите му идват часове, след като президентът Румен Радев започна консултации за необходимите covid-мерки за предстоящите избори.

„Учудвам се, че днес президентът е говорил на тази тема. На 28 март имаме обявена дата за избори. За тази дата се готвим и подготвяме медицинският протокол навсякъде. Ако можеше някой да даде прогноза какво ще се случи до 28 март, той щеше да е шеф на СЗО, макар че и те не знаят. Виждаме, че съседите и в Европа са в пълен локдаун. Към днешна дата пуснахме учениците до 4-ти клас и следващия четвъртък, ако данните са добри, ще помислим по темата за до 12-и клас. Това е, което правим. Никой не може да даде точна прогноза. Надяваме се с повече оптимизъм март месец да е по-спокойно положението", заяви Борисов. 

Той припомни, че в Китай вече започнаха да ваксинират срещу новия коронавирус, а в нашите съседи вече се появи новият щам на вируса. "Това е голям проблем", посочи премиерът.

„28 март са изборите, няма защо да се търсят оправдания. Ако някой на президента му е казал 28 март, той го е изговорил и сега се чуди как на база на медицински специалисти да отмени изборите. Ако е искал да ги отменя, това е в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза е грозно, защото такъв човек в света няма. Икономическата прогноза е октомври месец светът да започне да се възстановява“, допълни Борисов. 

 

 

По-рано Борисов заедно финансовия министър Килир Ананиев провериха от хеликоптер как върви изграждането на автомагистрала "Хемус". 2.2 милиарда лева сме дали за строителството на АМ "Хемус" през четирите години на мандата на правителството. Държавата се управлява така, че страната ни е с най-ниския дефицит в ЕС и заедно с Естония, България е с най-малък външен дълг. Успяваме да помагаме на хората и на бизнеса. Строим огромни инфраструктурни обекти, които ще се използват за десетилетия напред, похвали се премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук.  

 

 

"Българските строители работят на световно ниво", добави премиерът и благодари и на археолозите, които са действали бързо и професионално.

"Изграждането на АМ "Хемус" ще промени облика на цяла Северна България. На високи обороти се работи и по изграждането на скоростния път Ботевград-Видин", допълва още Бойко Борисов. 

От написаното става ясно още, че напредва строителството на 50 километровия участък на АМ „Хемус“ между пътен възел Боаза и Плевен. "На места вече е положен асфалт. Изградени са и големи кръгови кръстовища. Осигурени са пътища навсякъде, за да преминават селскостопанските машини и да се събира реколтата. Огромна работа е свършена от българските строители дори по времето на пандемия. За хората от Северна България АМ Хемус ще е едно богатство. Благодарение на нейното изграждане само след няколко години ще има голямо развитие на туризма и бизнеса в региона и животът на хората ще се подобри", написа премиерът

 

 

От своя страна, финансовият министър Кирил Ананиев изтъкна, че България е с най-ниския дефицит в Европа - 3 процента. "Трябва и да се има предвид, че само covid-мерките са 3%. Тоест, ако не беше пандемията, ние щяхме да завършим с балансиран бюджет", каза министърът и изтъкна, че страната ни е и с най-нисък дълг в Европа. 

Кирил Ананиев отбеляза още, че бизнесът ще бъде много доволен от магистралата, защото разходите по пътуването ще бъдат много по-малко. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ