Борисов: Основната ни мисия е подобряването на качеството на живота на българите

Борисов: Основната ни мисия е подобряването на качеството на живота на българите

Основната мисия на правителството е подобряването на качеството на живота на българските граждани и успешно развитие на България. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната трибуна преди гласуването на структурата на Министерски съвет.

„Обществото ни има очакване и ще отговорим на него с продължаване на съдебната реформа”, посочи той.

„Ще предложим нов антикорупционен закон, който ще създаде единен антикорпуционен орган”, обясни Бойко Борисов и допълни, че ще се създаде нов ред за борба с корупцията.

„Поемаме ангажимент до края на 2018 година да бъдат изпълнени 17- те препоръки от Механизма за сътрудничество и оценка, каза още Борисов.

Наше общо разбиране е, че днес страната ни и нейните граждани се нуждаят от отговорно управление. По волята на българския народ, двете политически формации – ПП ГЕРБ и коалиция „Обединени патриоти” поемаме отговорността за управлението на България в следващите 4 години. Намираме се в исторически момент за света и за Европа – политическа несигурност, икономически проблеми, религиозни противоречия, нестабилността в региона, предизвикателства пред сигурността, надмогване на партийния егоизъм”, заяви Борисов.

По думите му българите се нуждаят от сигурност и доверие в държавните институции. „В името на българските граждани и българската държава, ПП ГЕРБ и коалиция „Обединени патриоти” преодоляваме различията си, вижданията си по много въпроси и постигнахме съгласие по основните приоритети в работата на съвместното ни правителство”, подчерта още Борисов.

„Нямаме основание да се откажем от изграждането на модерна инфраструктура. Това ще помогне за развитие на регионите и намаляване на регионалните различия”, заяви той и уточни, че правителството поема ангажимент за доизграждането на АМ „Хемус”, АМ „Струма”, АМ „Калотина-София”, Южната дъга, разширението на метрото в София и други.

„Ангажираме се с увеличаване на инвестициите в образованието и увеличаването на бюджета за образование”, обясни Бойко Борисов и допълни, че правителството предвижда и ежегоден ръст на средствата за наука.

„Подобряване на здравето на нацията е стратегически приоритет за управлението ни”, коментира лидерът на ГЕРБ, цитиран от „Фокус”. „Започваме поетапна демонополизация на НЗОК и интегрирана информационна система”, каза още той.

„Гарантираме успешното организиране и провеждане на българското председателство на Съвета на ЕС. Ще предприемем всички мерки за гарантиране на сигурността на българските граждани и да ограничим битовата престъпност чрез засилено полицейско присъствие в населените места на страната, ограничаването на нелегалната миграция и защита на националните ни граници, които са наш основен приоритет”, подчерта Борисов.

По думите му правителството ще провежда политики за увеличаването на доходите на гражданите и увеличаването на производителността на съда.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ