Борисов с първи коментар след евроизборите

Борисов с първи коментар след евроизборите

"Доволен съм от изборите. При този "хейт", при това участие на президента, даже ми е много драго за Асеновград, където отидоха и Радев и Корнелия и ги бихме с над 1000 гласа – при прякото участие на президента. Въпреки всичко благодаря на хората, че не се подведоха по тази злоба, по тази жлъч и всичко останало". Това гласи един от първите коментари на премиера Бойко Борисов, направен пред журналисти, въпреки, че официално от партийната централа на ГЕРБ обявиха снощи, че ще направи изявление чак във вторник, т.е. утре, когато излязат всички официални резултати от гласуването на евровота в България. Борисов даде неформални първи оценки по време на проверка на ремонтирани пътища в Габрово и Севлиево.

"Очевидно е, че беше силно преувеличена ролята на Цветанов. Този залп срещу него, така че без него едва ли не ще спечелят изборите. Видяхте, изтеглих го назад, структурите си работят, евродепутатите са ни в пъти, в класи по-добри от тези  от другата страна. Те една европейска тема не повдигнаха, така че тези момчета и момичета показаха и компетентност  и знания и са все млади хора. Освен това от резултатите от изборите виждам, че в големите градове ГЕРБ продължава да е първа политическа сила, сред най-младите, хората в средната възраст. Говорихме с Горанов, че за българите в чужбина можем да направим малко повече и то в образованието", каза Борисов, цитиран от Дарик.

На свой ред финансовият министър Владислав Горанов коментира предложената днес от МС законова промяна за фиксиране на партийните субсидии за глас на 11 лв. 

"Коригираме законопроекта, така че да отговаря на обществените очаквания и на това, което винаги е било справедливо. Размерът, определен в годишния закон за бюджета да се получава точно, да няма преразпределение на гласовете от всички гласували към правоимащите партии. Предлагаме от 26 май 2016 г., откакто са последните промени в Закона за политическите партии субсидията да бъде фиксирана, така че да е равна на 11 лева и да няма никакво съмнение как се определя", коментира финансовият министър.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ