Цветанов се изповяда в ефир за отношенията си с Борисов

Цветанов се изповяда в ефир за отношенията си с Борисов

Цветанов се изповяда в ефир за отношенията си с Борисов

Лоша дума за Борисов няма да кажа, като партиен член обаче, ще критикувам грешките – това заяви бившият вече втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов в пространно интервю по bTV.  Два дни след оставката си от всички постове, в студиото на „Тази събота” той коментира отношенията си с премиера Бойко Борисов, особено в последните дни, довели до оттеглянето му от всички постове. Че има напрежение между двамата, пролича особено ясно през изминалата седмица по задочно разменени „послания“ и откровения. Веднага след подаването на оставки от всички ръководни постове в партията, Цветанов заяви публично, че е провел дълъг разговор с Борисов, в който е предложил два варианта за бъдещето си в партията. Борисов му предложил трети, но Цветанов предпочел втория си вариант – да се оттегли от ръководните функции и да остане редови член. Ден по-късно Борисов отрече тази версия с думите „Няма трети вариант!“ А вчера свика на заседание ръководството на ГЕРБ, след което пусна стрела по адрес на Цветанов с репликата „Не искам повече да ми пее Веско Маринов!“  

„Аз лоша дума за премиера Борисов няма да кажа, няма да се превърна в тези, които излизат отнякъде и започват да хулят”, подчерта Цветанов. Но в същото време даде да се разбере, че отношенията между двамата са доста обтегнати, има и обида. Той разказа, че след дълго размишление и разговор с жена си отишъл при Борисов с две предложения – всичко да се запази постарому, „за да гарантираме успеха на следващите избори”, или да си тръгне. Т.нар трети вариант бил да остане в партията без контакти и изяви: „Това редно ли е, нормално ли е за човек, който през всичките 13 години е работил за структурирането на партия ГЕРБ?!”, коментира Цветанов.

Сподели и че вече имал 3-4 предложения за работа: „Хората имат чувствителност към несправедливостта!“, подчерта той.

„Засега ГЕРБ е партията, която е най-припознаваща се в моите виждания, защото съм участвал в нейното създаване, може би ролята ми не е била чак толкова голяма – каквото е оценката на премиера (…) Имам политическо предложение на една партия да отида при тях, дойде от самия председател: „Да знаеш, ако искаш, заповядай”, разказа Цветанов.

Друг негов коментар беше направен като намек за точка на вътрешнопартийни разминавания по принципни позиции: „Аз съм бил винаги за евроатлантическата позиция на страната и за това да бъдем винаги солидарни към партиите и държавите, които споделят тези ценности”, заяви Цветанов. И декларира, че като партиен член ще критикува грешките. Не стана ясно обаче дали има нови решения на ръководството на ГЕРБ, които се разминават с тези му принципи.

На въпроса на кого е ГЕРБ на 1 юни 2019 г., той отговори: „Всяка една партия, независимо дали е ГЕРБ или друга, е на всички структури, членове, симпатизанти. Една партия не може един човек да я управлява”.

По темата с разкритията за новия му апартамент от „Артекс“, довел до обрата в политическата му кариера Цветанов заяви, че се е запознал със семейство Мирянови през 2017 година, няколко месеца преди сделката. „Съжалявам, че с това семейство се случиха толкова несгоди. Доколкото сме си говорили, те никога не са кандидатствали за обществена поръчка, те са били инвеститор на имоти, които са придобивали от купуването с частни лица. Семейно сме се виждали само веднъж. Но аз се възхищавам на хората, които са успели в живота, защото фирмата "Артекс" е на 20 години. Чувал съм от други хора, че семейство Мирянови са отказвали на хора с лоша репутация да си закупят апартамент, независимо от цената". Цветанов беше категоричен, че не е лобирал за Мирянови и че не ги е предупредил за проверката.

 „Аз съм с най-скъпата цена (за купения от него апартомент – б.р.), тя не е под 1100 евро”, декларира той и уточни, че в момента няма друга собственост.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ