Доналд Тръмп помилва 26 души, включително свои приятели

Доналд Тръмп помилва 26 души, включително свои приятели

Доналд Тръмп помилва 26 души, включително свои приятели

В последните дни от мандата си Доналд Тръмп помилва 26 души, включително негови приятели.

Сред тях са дългогодишният му съюзник и бивш съветник Роджър Стоун, както и бившият председател на първата му кандидатпрезидентска кампания Пол Манафорт. Двамата бяха обвинени от специалния съветник Робърт Мюлер и осъдени от съдебни заседатели за множество престъпления.

Помилван е и Чарлс Къшнър, баща на старши съветника на Белия дом Джаред Къшнър, който от своя страна е и съпруг на дъщерята на президента, Иванка Тръмп. В началото на 2000 г. той бе преследван от тогавашния прокурор Крис Кристи за укриване на данъци, подправяне на свидетелски показания и незаконни вноски в кампания.

Този акт продължава поредицата от помилвания на държавния глава, свързани с него самия или със семейството му. Докато всички останали президенти дават спорни амнистии в края на мандата си, Тръмп се движи с по-бързи темпове от предшествениците си, демонстрирайки малко задръжки, за да награди приятелите си, използвайки едно от най-неограничените си правомощия, пише CNN.

Сред помилваните има и други над 20 лица, сред които признати за виновни за киберпрестъпления и притежание на огнестрелно оръжие. Присъдите на трима други бяха заменени.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ