Дончев: 100% е сигурно, че Борисов няма да е кандидат за президент

Дончев: 100% е сигурно, че Борисов няма да е кандидат за президент

Единственото 100% сигурно е, че министър-председателят Бойко Борисов няма да е кандидатът за президент, заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова тв. Той отбеляза, че познава плановете на премиера за следващите години - имал достатъчно друга работа.

Дончев коментира, че той самият също не е сред вероятните кандидати, като припомни, че му е възложена организационната част от провеждането на изборите. 

За кандидатурата на столичния кмет Йорданка Фандъкова, обсъждана неофициално, Дончев каза: "Без да потвърждавам коментари от вчера, по лично моя оценка Йорданка Фандъкова би била един изключително силен кандидат и изключително успешен президент. Тя има дълъг политически опит и е минавала през не една и две кризи, нещо, с което могат да се похвалят малко политици. Минавала е и неведнъж през мажоритарен вот". 

Според Дончев има достатъчно време ГЕРБ да  номинира кандидат за президент от ГЕРБ, защото остава месец до официалния старт на предизборната кампания. 

"Изборите не са започнали. Ако всички кандидати бяха известни, сега сигурно щяхте да извикате един-двама известни астролози да кажат кой ще спечели. Няма нищо драматично, политическият живот и стандарти у нас са доста по-различни от САЩ, има време да бъде обявен кандидатът на ГЕРБ", коментира вицепремиерът. 

Миналата седмица зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева също категорично отрече, че ще е кандидатът на ГЕРБ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ