ДСБ решава остава ли в Реформаторския блок след изборите

ДСБ решава остава ли в Реформаторския блок след изборите

ДСБ решава остава ли в Реформаторския блок след изборите

След президентските избори и в зависимост от политическата обстановка, ще преценим действията си. Това заяви заместник-председателят на ДСБ и народен представител от ПГ на РБ Атанас Атанасов в кулоарите на парламента в отговор на въпрос дали ДСБ ще напусне Реформаторския блок /РБ/, предаде БТА.

Партийният лидер Радан Кънев настоява засега да се задържи единството в Блока, за да не се попречи на предизборната кампания на кандидата за президент на Реформаторите, Трайчо Трайков, поясни Атанасов и добави: "Аз се съобразявам с тази позиция". Но, побърза да отбележи веднага след това, че единството на Блока е абсолютно имагинерно, това е всеизвестен факт и само заради +сериозната кандидатура на Трайков, все още крепим тази група".

При създаването на Блока е решено да бъде извървян "цял цикъл от избори" и президентският вот е последният по това споразумение, припомни още Атанасов.

Той призна, че са в ситуация, в която разочароват избирателите си, но се съобразява с необходимостта да не се разваля предизборната кампания, защото е партийно обвързан и дисциплиниран. Според него, страната е в кризисна ситуация и решението е: "колосът на глинени крака Бойко Борисов да се срине на изборите".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ