278 са започнатите и недовършени ремонти на пътища у нас

Manager News

278 са започнатите и недовършени ремонти на пътища в страната. Това заяви в ефира на Нова телевизия регионалният министър Гроздан Караджов.  

"Състоянието, в което заварваме пътищата, е меко казано отвратително. Първата стъпка ще бъдат усилията, които ще хвърлим през тази година, за да се оправят магистрали, първокласни и скоростни пътища. След това ще се пренесем и към второкласните", каза Караджов. 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството обяви, че вече се работи по идеи за инфраструктурен закон, който да стимулира развитието на инфраструктурата, като съкрати всички срокове. 

"Ако искате по законен път да започнем магистрала, между 5 и 6 години отнемат само процедурните правила. Законът за устройството на територията е непригоден за инфраструктурните проекти. Мисля, че той никога не е правен за инфраструктурни проекти. Фактите са, че тол системата е трябвало да влезе с реален обхват още преди две години. И в момента второкласните пътища са в нейния обхват, но са с нула стотинки. Две години ваканция за превозвачите", каза още той. Караджов уточни, че има напредък по 1,2 и 3 участък от магистрала „Хемус”. Сериозен такъв има и по скоростния път Ботевград - Видин. 

Вицепремиерът добави, че задачата, която си е поставил за края на месеца или началото на май е да бъде разплетен казусът с "ин хаус" процедурите. "Аз не мога да спра работата по автомагистралите. Ако я прекратя, рискът да не си върнат 35% или 1,3 млрд. лева за мен е прекомерен и няма да взема такова решение. Кражбите позволяват между фирмите и властта да стане симбиоза. От първия ден съм казал, че срещи с фирми при мен няма да има никакви. Не искам нито да ги знам, нито да ги познавам. Където има грешки, трябва да се плащат неустойки", заяви Караджов. 

Относно двете кандидатури за поста управител на БНБ, излъчени от две от партиите в коалицията, Караджов коментира, че приема това като съревнование. "Единната кандидатура носи политическото послание, че една стабилна коалиция излъчва един кандидат. Бих казал, че стабилна коалиция може да излъчи и двама, и трима кандидати. Мисля, че ще има депутати от различни цветове, които ще гласуват и за единия, и за другия. Защото и двамата са добри", уточни Караджов. 

Ключови думи

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ