Кънчо Стойчев: Борисов обърна вота в полза на ГЕРБ

Кънчо Стойчев: Борисов обърна вота в полза на ГЕРБ

Кънчо Стойчев: Борисов обърна вота в полза на ГЕРБ

Появата на премиера Борисов в последните 15 дни от кампанията „обърна мача“. Това каза за изборното студио на Радио „Фокус“ Кънчо Стойчев, главен изпълнителен директор на третата по величина компания в информационната сфера в глобален мащаб TNS и съосновател на „Галъп Интернешънъл“.

Според Стойчев без появата на Борисов резултатът би бил друг. Според социологът БСП ще увеличи присъствието си с поне един мандат, като уточни, че гласовете за левицата се увеличават спрямо миналата година. Той отдаде ниската избирателна активност на комплекс от фактори.

ВСИЧКО ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ

„Има социална пасивност през последните години – това не бива да го тълкуваме само като нещо негативно, защото това е белег и на приемане на статуквото. Три дена празници, хубавото време, различните хора – едни пътуват, други се занимават с други неща – това не е фактор за пренебрегване. Най-важното е, че 65% от българските гласоподаватели отиват на тези избори с идеята за България, а не за Европа – това показва нагласа за занижена активност“, обясни социологът.

Кънчо Стойчев не прогнозира големи промени в родния парламент, защото, по думите му, залогът на евроизборите никога не е било парламентарното мнозинство. България продължава с този парламент, с това парламентарно мнозинство, а какво ще се случи от тук нататък – зависи не от изборите, а от вътрешната ситуация в страната, обобщи Кънчо Стойчев.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ