Нинова поиска отговори от Борисов по четири въпроса

Нинова поиска отговори от Борисов по четири въпроса

Нинова поиска отговори от Борисов по четири въпроса

Лидерът на БСП Корнелия Нинова използва профила си в социланата мрежа Fecebook, за да зададе на премиера Бойко Борисов четири въпроса, свързани със събитията от последните седмици.

1. Г-н Борисов, Вашият вицепремиер Каракачанов твърди, че има подписан договор с Беларус и преведени пари за ремонт на СУ-25. Вашият министър Караниколов иска да разтрогне договора. Председателят на Народното събрание Караянчева подвежда Русия, като на най-високо равнище заявява, че Русия ще ремонтира същите самолети. Кой от тези тримата говори от Ваше име и кой казва истината? Кой носи отговорност за този огромен международен гаф?

2. Президентът Радев заяви, че цената на Ф-16 е 3,45 млрд., а вие твърдите, че е 2,2 млрд. Г-н Премиер, защо при огромен излишък в бюджета, вземате нов заем от 400 млн.? Кой, кога и при какви условия ще го връща?

3. Защо излъгахте медицинските сестри, че ще им увеличите заплатите? Днес 109 лекари и медицински работници във видинската болница хвърлиха оставки. Вие ли наредихте на министър Ананиев да обяви, че ще закрива отделения в ообластните болници в Северозапада?

4. Четохте ли доклада за България, гласуван в ПАСЕ? Да кажете нещо за корупцията в страната? Споделяте ли европейската оценка за Вашето управление?

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ