Менда Стоянова: Справедливост при данъците няма. Целта е да мислим какво купуваме и как това се отразява на околната среда

Менда Стоянова: Справедливост при данъците няма. Целта е да мислим какво купуваме и как това се отразява на околната среда

Справедливост при данъците максимално няма как да се постигне. Истината е, че от това няма да дойде особен допълнителен приход към общините. Целта е българинът да започне да мисли какво си купува и как това се отразява на околната среда. Трябва чрез този данък българинът да живее много по-екологично. Това заяви председателката на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова пред БНТ във връзка с готвения нов екологичен налог.

„Нормално е бюджетната комисия да защити политиките на правителството, като отхвърли ветото на президента. Опозицията не иска да се афишира в пространството, че подрекпят една или друга политика на управляващите. България също трябва да стане една от държавите в Европа, която чрез данъка на автомобилите търси екологичен ефект. Това не означава, че данъкът не е имуществен, но трябва да има и корекция през този коефициент", подчерта Стоянова.

Тя добави, че някои стари автомобили ще имат облекчения, като такива посочи 14-годишните например. "На практика увеличение на данъка ще имат коли само на по 18-19 години", допълни Стоянова. "Най-голямо натоварване ще получат мощните 20-годишни автомобили".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ