Мустафа Карадайъ призова за предсрочни избори

Мустафа Карадайъ призова за предсрочни избори

Мустафа Карадайъ призова за предсрочни избори

Да се готвим за предсрочни избори. Това призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в хасковското село Караманци, който заедно с депутати и активът на движението присъстваха на възпоменателен митинг за майските събития отпреди 38 години, когато в селото е започнал така нареченият "Възродителен процес". 

На 10 май 1984 там е започнала съпротива срещу насилствената смяна на имената, при която 10 човека от селото са осъдени и вкарани в затвора. На събора в местността "Караач" край селото се събраха стотици хора от цяла България, депутати, кметове и функционери на Движението. 

"Да се готвим, обединени и единни, да защитаваме демокрацията в нашата родина България. Да не допускаме разни минувачи да ни сочат вратата на нас. Вчера дойдоха отнякъде, в нарушение на Конституцията се наместиха в политиката, днес пак ни сочат вратата и затова единни, мощно да защитим демокрацията и свободата в България. Да тръгнем заедно да решаваме проблемите, които днес ги имаме, след всичките тези кризи. Да дойде Байрямът, да празнуваме нашите празници, след това да се готвим за избори", каза още Карадайъ. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ