Не приеха оставката на шефа на НЕК

Не приеха оставката на шефа на НЕК

Не приеха оставката на шефа на НЕК

Съветът на директорите на БЕХ не прие оставката на изпълнителния директор на НЕК Петър Илиев.

„Смятам, че моментът не е подходящ за приемане на подобен тип оставки. Илиев е професионалист в областта, с която се занимава, премина се през много тежки моменти, състоянието на НЕК е значително по-добро, стабилизирано, дружеството плаща своите задължения”, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Тя коментира и приетите днес на първо четене от парламента промени в Закона за енергетиката, като уточни, че в законопроекта става дума за постепенно, с много малки стъпки, либерализиране на пазара на природен газ.

Всеки елемент от законопроекта ще бъде внимателно анализиран, ще бъдат разгледани и всички евентуални рискове, за да могат да се предотвратят, увери тя.

„Трябва да бъдат спокойни и потребителите на природен газ, и дружествата, никой няма да направи нищо, което противоречи на техните интереси”, посочи Петкова.

Тя обясни, че промените са с цел да има по-голяма конкуренция и по-добри цени за българските потребители.

Ако има съмнения за тръжни манипулации, компетентният орган, към който всеки трябва да се обърне, е българският регулатор, заяви още министърът на енергетиката по повод изразени опасения в пленарната зала от страна на левицата.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ