Отмениха дебата между Тръмп и Байдън

Отмениха дебата между Тръмп и Байдън

Дебатите между президента Доналд Тръмп и кандидатът на демократите Джо Байдън, планирани за следващата седмица в Маями, няма да се състоят. Комисията по президентските дебати обяви, че отмяната е заради несъгласия с формата на събитието.

Двамата кандидати се подготвят за други предизборни събития. В четвъртък форматът на дебатите беше променен на виртуален, след като миналата седмица се оказа, че Тръмп е заразен с Covid-19. Президентът на САЩ обаче се зарече, че няма да участва в онлайн формат. След отказа на Тръмп, Байдън обяви, че е насрочил друго предизборно мероприятие за същата вечер.

Екипът на американския президент настоя дебатът да бъде по първоначалния вариант - с личното присъствие на подиума на двамата съперници, като се аргументира с лекарското предписание, че от събота президентът вече ще може да участва в публични събития.
Комисията обаче не прие този довод и се позова на много опасения за здравни рискове. Засега третият и последен дебат между двамата съперници за Белия дом в изборите през ноември, който по програма трябва да се състои на 22 октомври в Нешвил, щата Тенеси, не е отменен, посочва АП, цитирана от БТА.

Междувременно Байдън отбеляза значителна преднина както в национални допитвания, така и в ключови щати с неясни предпочитания, но за демократа тази преднина не е достатъчна. В Лас Вегас Байдън отправи призив да се гласува с думите:   "Не можем просто да спечелим, трябва да спечелим непреодолимо, така че той да не е в позиция да се възползва от фалшивите предизвикателства, за които говори."  

Тръмп продължава да набляга в изказванията си на тезата за опасност от измами по време на вота и отказва да гарантира, че ще приеме изхода от вота, ако не е победител. Законодатели разглеждат варианти при оспорвани резултати от изборите, което може да вкара страната в смутни времена и да изисква намеса на Конгреса.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ