Парламентът задължи Горанов да даде 5-годишен отчет за приходите от хазарта

Парламентът задължи Горанов да даде 5-годишен отчет за приходите от хазарта

Парламентът задължи Горанов да даде 5-годишен отчет за приходите от хазарта

Народното събрание задължи министъра на финансите в срок до 10 юли 2020 г. да представи детайлна информация за броя на организаторите на хазартни игри, както и за бюджетните постъпления от такси и данъци от хазартния сектор за последните пет години. Решението, предложено от управляващите, беше прието със 100 гласа "за", 40 "против" и 9 "въздържали се", информира БТА. 

От "БСП за България", които инициираха днешните разисквания за облагането на хазартните игри, искаха парламентът да задължи министъра на финансите да представи детайлна информация какъв е приносът в бюджета на отделните лицензирани фирми от хазартния сектор. От ГЕРБ обаче посочиха, че това е данъчно осигурителна информация и нейното публично оповестяване е в нарушение на закона. Така предложението на БСП беше отхвърлено с 43 гласа "за", 92 "против" и 16 "въздържал се". 

"Искаме да видим какво са плащали тези фирми. Вие ни предлагате втори чадър във вашето решение", обърна се Румен Гечев /"БСП за България"/ към ГЕРБ.

Министърът на финансите Владислав Горанов декларира, че в изпълнение на днешното решение ще представи и информация дали конкретните хазартни оператори са плащали 20% такса върху комисионната или 15% върху направените залози. По думите му, това до голяма степен ще даде информацията, която от Левицата са целяли да получат. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ