Петков: Ако не искаме локдаун, трябва да се ваксинираме

Петков: Ако не искаме локдаун, трябва да се ваксинираме

Петков: Ако не искаме локдаун, трябва да се ваксинираме

Ако искаме да не стигаме до локдаун и децата да ходят на училище - ние трябва да се ваксинираме. Това е научен факт. Това заяви премиерът Кирил Петков в интервю за Нова телевизия.

"В момента повече от областите ни са далеч от затваряне. Някои са по-близо до този етап. Ние обаче направихме няколко ключови неща - модел, който да е истински критерий за здравната ни система. Прави се прогноза за пет дни и мерките, които стимулират бизнеса са ясни. Важният момент е, че ако вдигнем нивото на ваксинация, по-малко хора ще попадат в интензивните легла и рискът да затворим училищата и икономиката е по-нисък", заяви премиерът.

Коментар от Петков дойде и за това дали връщането на доц. Атанас Мангъров на сцената ще повиши ваксинацията: "Това, което се случи в тази работна група, е подходът, който искам да имам като премиер. Вратите са отворени да чуем всякакви мнения, но реалните решения трябва да се основават на научни факти. Не искам да чувам нечии вярвания и убеждения - те не биха повлияли на моите решения", категоричен е министър-председателят. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ