Преговорите за кабинет ще се излъчват онлайн, вече са обсъждани имена на министри

Преговорите за кабинет ще се излъчват онлайн, вече са обсъждани имена на министри

Преговорите за кабинет ще се излъчват онлайн, вече са обсъждани имена на министри

Преговорите за съставяне на правителство ще се излъчват онлайн, най-вероятно те ще започнат от средата на следващата седмица. Това заяви в студиото на bTV тази сутрин Даниел Лорел от "Продължаваме промяната".

„Направихме първата совалка, първата стъпка е направена. Имаме усещане за скромност и обраност както в нашия отбор, така и в нашите бъдещи коалиционни партньори. Това отваря перспективи“, коментира той по повод първите срещи на неговата политическа сила с „Демократична България”, БСП и „Има такъв народ“ за съставяне на правителство.

Всяка една от страните "подготвя отборите, които ще преговарят", допълни Лорел.

Той не отрече, че в „Продължаваме промяната“ вече са обсъждани имена на министри и отбеляза, че никога не са го крили. Лорел потвърди, че Николай Събев е спряган за транспортен министър, а неговата кандидатура - за министър на външните работи. Потвърди и че са водени разговори със служебния министър на образованието проф. Николай Денков да запази поста си и в бъдещото правителство, а той се отнасял "със симпатия към идеята“. На този етап няма и възражения Кирил Петков да е премиера, "не сме чули никоя от тези партии да се противопоставя", сподели той визирайки първите срещи с „Демократична България”, БСП и „Има такъв народ“.

Цитираните имена за министри обаче засега били само идеи предвид предстоящите преговори с другите политически сили за сформирането на кабинет, уточни Лорер.

Що се отнася до това дали са обсъждали имена на министри от партиите, с които преговарят и ще оглави ли например Христо Иванов правосъдното министерство, Даниел Лорер подчерта: „Не ни се иска да раздаваме министерства и да започнем работа, преди да се съгласим какво правим по отделните теми“.

Лорел даде и дефиницията за политическия профил на ПП. "Продължаваме промяната" е центристка партия, именно това означава десни политики за постигане на леви цели. Центърът може да привлича гласове и от двете страни на политическия спектър“, обясни той.

За своя политически път Лорер сподели, че е бил член на социалистическото движение в Израел и според него "модерното ляво се приближава към модерното дясно" особено в подкрепата за пазарната икономика.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ