САЩ и Япония ускоряват търговските преговори

САЩ и Япония ускоряват търговските преговори

САЩ и Япония ускоряват търговските преговори

Япония и САЩ се споразумяха днес за интензивни работни срещи от следващия месец, за да ускорят напредъка по сключването на двустранно споразумение, съобщи японският държавен министър на икономиката Тошимицу Мотеги, цитиран от Ройтерс.

Мотеги, който отговаря за търговските преговори с Вашингтон, и постоянният търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър се договориха това след разговори в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Осака.

Двамата се споразумяха да ускорят търговските преговори и се съгласиха, че съюзът им е по-силен от когато и да било, съобщи пред репортери японски правителствен представител.

Перспективите за двустранно споразумение породиха страхове, че Япония може да отстъпи под натиска на САЩ и да отвори изключително защитения си селскостопански пазар.

Наясно сме с позициите си и къде се разминаваме. Въз основа на това обсъждаме начини за намаляване на различията ни, каза пред репортери Мотеги без повече уточнения.

Анализаторите са на мнение, че двете страни едва ли ще се споразумеят преди изборите за горна камара на японския парламент следващия месец, тъй като фермерите са ключови избиратели за управляващата Либерално-демократическа партия на премиера Шиндзо Абе.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ