Сенатът на САЩ блокира резолюция за временно финансиране на правителството

Сенатът на САЩ блокира резолюция за временно финансиране на правителството

Сенатът на американския Конгрес блокира късно снощи резолюция за временно финансиране на правителството, която трябва да бъде приета до петък (30 септември), когато приключва финансовата година, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Инициативата бе подкрепена от 45 сенатори, но срещу нея гласуваха 55 членове на камарата, повечето - представители на демократите. Те се противопоставиха на резолюцията, тъй като в нея не са предвидени средства за жителите на град Флинт, щата Мичиган, където през последните месеци има остра криза с качеството на питейната вода.

Американските законодатели трябва бързо да вземат решение за финансирането на федералното правителство, тъй като новата бюджетна година започва на 1 октомври.

През последните години Конгресът не успява да гласува общ бюджет за държавните учреждения преди тази дата заради политически разногласия между Белия дом и републиканското мнозинство в законодателния орган, припомня ТАСС. В такива случаи се приемат резолюции за временно финансиране и обсъждането на бюджета продължава до края на декември.

Този път обаче републиканците може би ще се опитат да проточат процедурата до встъпването в длъжност на новия президент в края на януари идната година, допълва агенцията.

Източник: БТА

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ