Зеленски търси мир „без забавяне“

Зеленски търси мир „без забавяне“

Зеленски търси мир „без забавяне“

В новия кръг от преговори Украйна търси мир „без забавяне“. Това обяви във видеообръщение късно снощи украинският президент Володимир Зеленски.

„Предстои нов кръг от преговори, защото търсим мир. Наистина. Без забавяне“, каза той. „Приоритетите ни в преговорите са известни. Суверенитетът и териториалната цялост на Украйна са извън съмнение. Ефективните гаранции за сигурност за нашата държава са задължителни. Нашата цел е очевидна – мир и възможно най-бързо възстановяване на нормалния живот в родната ни държава“, уточни държавният глава.

Той обеща да продължи да прави обръщения към парламентите на други държави и каза, че тази седмица ще е „много натоварена от дипломатическа гледна точка“. По думите му все повече хора по света са на страната на Украйна.

Делегации от Русия и Украйна ще преговарят в Турция в утрешния ден. Пред CNN говорителят на президента Реджеп Ердоган – Ибрахим Калин, каза, че разговорите ще са в Истанбул. По-рано пък украинският преговарящ Давид Арахамия обяви, че срещата ще е в понеделник.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ