Една реклама, която май се провали

Туристическа компания в Казахстан разбуни духовете в страната и привлече интереса на западните медии за маркетинг с рекламна кампания, обширно критикувана в социалните мрежи.

Във видеото се виждат голи модели, носещи само шапки, с които наподобяват стюардеси. Момичетата посочват, че услугите на фирмата не оскъпяват ("не добавят напълно нищо" към) самолетните билети. С други думи, те рекламират "напълно голи цени". 

Клипът е качен във Facebook и YouTube, въпреки няколко оплаквания на зрители от него, според които е "безвкусен" и "неприятен", посочва Adweek.com. 

В отговор на критиките, директорът за билетни услуги на компанията рекламодател Chocotravel Николай Мазенсев коментира, че рекламата е "смела и провокативна" и че от фирмата не са искали да бъде обидна за никого. По думите му видеото показва това, което всеки човек може да види на басейна или докато е на плажа. 

Някои наблюдатели обаче не са съгласни. Пиар и комуникационният консултант Марат Раимканов нарича рекламата пред Би Би Си "триумф на женомразтвото" и жест на отчаяно търсене на внимание. По думите му клипът е тотален провал - социален, морален и професионален. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ