Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Как Emirates качи стюардеса на най-високата сграда в света

Как Emirates качи стюардеса на най-високата сграда в света

Месеци преди старта на Световното изложение в Дубай през 2021 г. арабската авиокомпания Emirates качи стюардеса на най-високата сграда в света – 828-метровата Бурдж Халифа.

Само преди дни бе публикувано ново видео на бранда от същото място, а главен герой отново е същата стюардеса. „Все още съм тук“, пише шеговито на табела, която тя държи. Секунди по-късно зад нея прелита пъстър самолет Airbus A380, украсен специално за изложението. След това стюардесата поздравява пилотите в кабината, докато стои на върха на сградата и буквално не може да направи нито една крачка встрани, защото в този случай тя също би полетяла… но към земята.

Сега от Emirates дават нов поглед към смразяващата гледка и разкриват интересни детайли около заснемането на видеото. „Здравей, мамо. На върха на света съм“, казва стюардесата в нов клип, разпространен от авиокомпанията.

На върха около нея има екип, готов да реагира при евентуален инцидент. Самата тя е завързана с предпазни колани, а ликът ѝ е част и от обрисувания Airbus A380. Апаратът е летял със скорост 145 възела, която се счита за доста ниска за него. Пилотите обикалят Бурдж Халифа цели 11 пъти, за да бъде заснет перфектният кадър. Наблизо има и хеликоптер. По време на пътуването самолетът минава и над една от ключовите локации на Експо 2020, изложбения център „Ал Уасъл“.

Освен това всеки, който лети на борда на самолет на Emirates до Дубай до 31 март 2022 г., може да получи безплатен билет за посещение на изложението, дори в случаите, в които само се прекачва на друг самолет в града, за да поеме към крайната си дестинация.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ