Фандъкова покани проф. Кантарджиев за консултант по ваксинирането в София

Фандъкова покани проф. Кантарджиев за консултант по ваксинирането в София

Фандъкова покани проф. Кантарджиев за консултант по ваксинирането в София

Проф. Тодор Кантарджиев става консултант към Столична община за ваксинационната кампания в София, обяви самият той пред NOVA. Новината потвърди и столичният кмет Йорданка Фандъкова с пост във фейсбук, от който става ясно, че тя е поканила професора за тази позиция. "Благодаря на проф. Кантарджиев, че прие поканата ми да участва в организацията на процеса на ваксинация в София. Убедена съм, че както със знанията и опита си, така и с умението му да обяснява проф. Кантарджиев ще допринесе повече хора в София да пожелаят да се ваксинират. ", написа тя във фейсбук.

Столична община първа в страната отвори ваксинационни центрове и на открито, в парковете на София. От днес работи още един пункт до езерето в кв. “Дружба”. "Продължава работата на откритите пунктове за ваксинация в Южен парк, Борисовата градина, Северен парк. Организираме ги съвместно със столичната здравна инспекция, общинските болници и поликлиники, и дирекцията за аварийна помощ на общината. Важно е преди есента да го направим във възможно най-голям процент, за да избегнем нова вълна от Ковид и нови строги мерки.", отбеляза още Йорданка Фандъкова.

Тя благодари на всички, ангажирани в кампанията , които и този уикенд са отново на работа и припомня кои са откритите пунктове за ваксинация през уикенда:

Южен парк, вход от бул. "Гоце Делчев"

Борисова градина до езерото "Ариана"

Северен парк, вход от ул. "Бели Дунав"

Кв. "Красна поляна”, паркинга на Т-Маркет на бул. “Възкресение".

парк “Дружба”, до Културния дом

Работното време е от 9 до 16 ч.

Над 220 са са се ваксинирали до обяд днес на петте пункта общо.

От своя страна проф. Кантарджиев също благодари, че от кметството на София му се доверяват в битката със заразата след като беше пенсиониран и освободен от поста директор на Националния център по заразни и паразитни болести със заповед на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Освобождаването на Кантарджиев от поста предизвика протести в негова защита от екипа на ръководения от него център.

"Няма драматизъм. Благодаря човешки на хората, разбрах колко ме уважават. По-добър колектив никога не е имало в Националния център по заразни болести. Нищо трагично не е станало, дай боже всички така да го изпратят. Щом така е решил министърът... Доста хора, които са замислили моето освобождаване, сега съжаляват. Интересно ми е коя политическа сила стои зад него? Това коментира  по-рано днес професорът в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ