Обществените поръчки в Столична община вече ще са електронни

Обществените поръчки в Столична община вече ще са електронни

Обществените поръчки в Столична община вече ще са електронни

„Столична община е в пилотната фаза за електронни обществени поръчки. Имаме готовност първите поръчки за годината да са по този начин, и това да стане единствената опция в най-близко бъдеще. Непрекъснато наши структури възлагат малки и големи поръчки. Първият проект е за поддръжката на фонтаните в София“. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от Агенция „Фокус“.

Столичният кмет отчете ползата от въвеждането на електронната процедура с обяснението, че така ще се правят по-малко харчове за хартия, обществените поръчки ще се провеждат при максимална прозрачност, а участниците няма да ходят по институциите с кашони с документи, съдържащи важна информация. 

Фандъкова отчете и програмата за модернизиране на електротранспорта в столицата.

„Вчера дойдоха и последните 7 нови електрически автобуса, които са част от проекта. По линия 123 вече се движи новият електробус. Очаква се новите да бъдат пуснати до края на месец март. Миналата година пуснахме първите 30 електробуса”, посочи още Фандъкова.

Кметът на София изрази надежда до края на януари да приключат процедурите да подобряване на качеството на въздуха, със закупуването на 30 тролея.

„Продължават процедурите за 82 електробуса. 30 електробуса да се движат по линии 73, 74, 6 и 60. Това е много сериозна програма за модернизация на градския транспорт. Това е много конкретен, ясен план”, каза Йорданка Фандъкова.

До средата на годината ще бъдат пуснати в движение новите трамваи, които ще се движат по линия 18.  

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ