София

Гратисен период без такси за таксиметрови превозвачи гласува СОС

Гратисен период без такси за таксиметрови превозвачи гласува СОС

Столичният общински съвет прие облекчения за таксиметровите превозвачи в София, след като браншът беше сериозно засегнат от кризата с коронавируса. Новината съобщи зам.-председателят на Комисията по транспорт и туризъм Калоян Паргов, който е и лидер на БСП-София.

Предвижда се да отпаднат всички такси, дължими към Столична община от страна на таксиметровите превозвачи от 1 юни до края на 2021 г. Браншът ще бъде освободен от заплащането на таксите, определени в Наредба на СО, за издаване на разрешение за таксиметров превоз на пътници, респективно издаването на дубликат, за холограмния стикер и 2 броя светлоотразителни идентификационни номера, обясни още Паргов.

"Разумът надделя и СОС прие облекчения за таксиметровите превозвачи в София за срок от година и половина. Тази мярка беше нужна, за да се подпомогне таксиметровия бранш в столицата. Той беше силно засегнат в резултат от коронакризата и карантината, която хората масово спазваха по време на извънредното положение", коментира Калоян Паргов, който е един от вносителите на промените заедно Карлос Контрера и Зефир Зарков. 

Според него, Столичният общински съвет е постъпил отговорно като е прояви съпричастност и разбиране към проблемите на таксиметровите шофьори и превозвачи, защото икономическите показатели и в сектора са силно влошени.

"Считам, че отговорихме на очакванията на представителите на "Съюз Такси", Националния съюз на превозвачите, Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи, Асоциацията на таксиметровите синдикати в България и Инициативния комитет на таксиметровите водачи от София", посочи още Калоян Паргов. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ