Пуснаха движението по бул. "България"

Пуснаха движението по бул. България


Движението по бул. "България" в София е възстановено от днес. Основната пътна артерия беше затворена за цялостно преасфалтиране, но ремонтът й приключи.

В полунощ движението по булеварда беше възстановено в двете посоки. Отсечката от бул. "Черни връх" до бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" е готова предсрочно. Лентата за ляв завой от бул. "България" към бул. "Гешов" е удължена за улеснение на шофьорите.

Продължава обаче ремонтът по подхода от "България" към бул. "Витоша". Очаква се той да приключи до 15 септември. Там изцяло бе премахната настилката и работниците стигнаха до конструкцията, за да възстановят хидроизолацията, сменени са и мантинелите.

1,7 млн. лв. струва ремонтът на булеварда. Средствата бяха осигурени от Столична община.

Очаква се днес общината да реши дали да започне преасфалтиране и на отсечката от Околовръстното шосе към квартал "Бояна".

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви през уикенда, че е получила уверението от Агенция "Пътна инфраструктура", че до началото на септември ще започне и дългоочакваното разширение на Околовръстното от "Младост 4" до магистрала "Тракия".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ