Столична община започва ваксинации и във фирми с поне 50 служители

Столична община започва ваксинации и във фирми с поне 50 служители

Столична община започва ваксинации и във фирми с поне 50 служители

От понеделник, 5 юли, Столична община ще приема заявки от фирми, предприятия, бизнес-центрове, в които има поне 50 служители, които желаят да се ваксинират и ще изпращаме ваксинационен екип на място. С това решение на софийския щаб, целим да улесним и ускорим процеса на ваксинация в София. Това съобщи на фейсбук профила си столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

На сайта на контактния център на Столична община на 5 юли ще бъде качено заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят. Допълнителна информация за кампанията ще може да получи и на нашия телефон – 0700 17 310. След подаване на заявлението, екипи от общината ще се свържат с управителя за уточняване на организацията.

"Целта на кампанията за ваксинация на общината е да отидем по-близо до гражданите. Затова открихме и мобилните пунктове за ваксинация в парковете и търговските центрове през уикендите", поясни Фандъкова. 

Заради високите температури и по-голяма сигурност за здравето на медицинските екипи и гражданите, от този уикенд ще работят следните пунктове за ваксинация на закрито: 

  • в търговските центрове „Парадайз“, „Сердика център“ и „Ринг мол“; 
  • в Културния дом в „Искър“ и читалището в кв. „Христо Ботев“.

Фандъкова уточни, че днес са получили инструкция от Столичната регионална здравна инспекция за ваксинацията на децата над 12 г. Те могат да бъдат ваксинирани с ваксина на Pfizer-BioNTech от личните си лекари или във ваксинационните пунктове. Ваксините на Janssen и на Moderna са за лица над 18 години. 

"Заедно с проф. Кантарджиев, който е част от Софийския щаб, организираме и кампании за насърчаване на ваксинацията на служителите на големите общински предприятия, чиято дейност е ключова за функционирането на града. Научните изследвания показват, че новият вариант на COVID-19 се предава по-лесно. Единственият начин да се предпазим от рязко увеличение на броя на заразените от октомври, е сега да увеличим процента на ваксинираните", посочи още столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ