Заявленията за прием на първокласници в София ще се приемат онлайн

Заявленията за прием на първокласници в София ще се приемат онлайн

Заявленията за прием на първокласници в София ще се приемат онлайн

Завленията за прием на първокласници в София ще се приемат онлайн, съобщават от Регионалното управление на образованието в София-град.  Графикът за дейностите и прилежащите райони на училищата за прием в първи клас в столичните училища за учебната 2020/2021 година, е публикуван на сайта на Столичната община в рубриката „Образование“, в раздела „Съобщения“.

До 30 март всяко училище трябваше да обяви на електронната си страница план-приема за първи клас за учебната 2020/2021 година. Заявленията за прием в първи клас се приемат от 21 април до 21 май, като те могат да бъдат подавани и по електронен път.

На сайта на всяко училище ще бъдат публикувани заявленията, редът и начинът за приемането им онлайн - с електронната система на училището, или на електронна поща. Заявлението, попълнено от родителя и изпратено на електронната поща на училището или на друга електронна система, ще бъде въведено във входящия дневник на училището. Родителят на имейл ще получи входящ номер на документа.

На 1 юни в 17.00 часа ще бъдат обявени на електронните страници на училищата списъците с приетите ученици на първото класиране в училищата в София. Публикуваните списъци ще съдържат входящите номера от заявленията на бъдещите първокласници.

Системата за прием на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Столичната община може да бъде намерена на страницата на Столичния общински съвет, в раздела „Нормативни документи“.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ