Ал Хилал и ПСЖ се разбраха за Неймар, трансферът ще е факт до часове

Ал Хилал и ПСЖ се разбраха за Неймар, трансферът ще е факт до часове

Ал Хилал и ПСЖ се разбраха за Неймар, трансферът ще е факт до часове

Бразилската суперзвезда Неймар е на път да сложи край на шестгодишния си престой в Пари Сен Жермен, след като е на крачка от преминаване в саудитския Ал Хилал. Според L’Équipe, в понеделник сутрин двата клуба са постигнали споразумение за трансфера на 31-годишния футболист, като самият играч вече е договорил и личните си условията. Той ще подпише двугодишен договор в държавата от Персийския залив на обща стойност 160 милиона евро, предава gong.bg.

Бившият играч на Барселона напуска Франция, след като спечели пет титли в Лига 1 и отбеляза 118 гола, но честите му и дългосрочни контузии му попречиха да помогне на парижани най-вече в Шампионската лига.

Очаква се трансферът му в Саудитска Арабия да стане официално факт в следващите часове. Според информациите, Ал Хилал ще плати близо 90 милиона евро за  бразилеца, като сумата може да достигне 100 милиона евро заедно с включените бонуси. В базирания в Рияд клуб той ще играе заедно с Калиду Кулибали, Рубен Невеш и бившето крило на Бордо - Малком.

Изданието допълва, че Неймар би искал да се върне в Европа след един или два сезона в Саудитска Арабия, тъй като се стреми да участва на Световното първенство през 2026-а година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ