Безапелационен Гришо триумфира у дома

Безапелационен Гришо триумфира у дома

Григор Димитров е шампион на Garantie Koza Sofia Open! В един перфектно изигран финал Григор победи Давид Гофен и вдигна победоносно ръце като шампион в домашния си турнир и за радост на 12 хиляди зрители, изпълнили до краен предел „Арена Армеец“.

За българския тенис герой това е общо шеста титла от АТП турнир, а с нея той се превърна в първия с два трофея през 2017. Така Григор продължава феноменалната си серия от началото на годината – 14 победи от 15 мача.

Във финалния сблъсък Димитров просто нямаше никакво намерение да напуска корта без трофея и го показа от самото начало. Двубоят бе истинско надиграване от дъното на корта, в което обаче българинът бе този, който знаеше как да доминира и как да променя ритъма, за да стига до успеха в разиграванията. Публиката също помогна, за да се стигне до мечтания от всички фенове на Григор край на турнира в София.

За Гофен това бе пети загубен АТП финал от общо седем изиграни, както и шеста загуба от шест мача срещу Гришо, който определено се превръща в кошмарен съперник за него.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ