Джани Инфантино беше преизбран за президент на ФИФА

Джани Инфантино беше преизбран за президент на ФИФА

Джани Инфантино беше преизбран за президент на ФИФА

Швейцарецът Джани Инфантино беше преизбран за президент на Международната футболна федерация (ФИФА). Изборите се проведоха днес по време на конгреса на ФИФА в столицата на Руанда, Кигали.

Инфантино беше единственият кандидат на изборите. Той беше избран без гласуване въз основа на правилника на ФИФА.

Вицепрезидентът на ФИФА, ръководител на Азиатската футболна конфедерация Салман бин Ибрахим Ал Халифа обясни процедурата за преизбиране. „Настоящият президент на ФИФА Джани Инфантино е единственият кандидат, който е издигнал кандидатура, а член 3 и член 32 гласят, че Конгресът може да реши да избере президента без гласуване, ако бъде предложен един кандидат с единодушно одобрение от всички присъстващи“, каза той и предложи да се подкрепи кандидатурата на Инфантино, след което делегатите аплодираха швейцареца.

„Да бъда президент на ФИФА е невероятна чест, това е невероятна привилегия, а също и огромна отговорност. Бях наистина трогнат от вашата подкрепа и доверие. Лидерството е способността да слушате и да се учите, научавам нещо ново всеки ден, това е също и способността да действаш. Можете да се доверите на мен и моя ангажимент към ценностите на ФИФА", каза Инфантино.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ