Джокович сензационно детрониран за финала на Australian Open 

 Джокович сензационно детрониран за финала на Australian Open 

Яник Синер победи защитаващия титлата си Новак Джокович с 6-1 6-2 6-7(6) 6-3 на Откритото първенство на Австралия в петък, за да нанесе първото поражение на най-високопоставения тенисист на "Мелбърн Парк" от шест години насам и да се класира за първия си финал в турнир от Големия шлем. 

В първите два сета Синер показа майсторска класа в тениса и така даде ход на единственото поражение на Джокович в полуфиналите на любимия му турнир. 

Освен това младежът стана единственият италиански играч, достигал до финал на сингъл на Откритото първенство на Австралия. 

С появата на новото поколение тенис звезди сблъсъкът за титлата в Мелбърн в неделя ще бъде и първият от 2005 г. насам, в който няма да участват Джокович и другите двама от "Голямата тройка" Роджър Федерер и Рафа Надал, отбелязва "Ройтерс". 

"Беше много, много труден мач", каза Синер. "Започнах много добре, в продължение на два сета усещах, че той не се чувства много добре на корта, така че просто се опитах да продължа да го притискам", сподели той. 

Поставеният под номер 4 в турнира Синер отстрани Джокович два пъти в три мача в края на миналия сезон и започна ударно на "Род Лейвър Арена", като се прицели в нестабилния сервис и склонносста към грешки в бекхенда на 36-годишния си съперник. 

10-кратен шампион от Мелбърн, Джокович не беше губил на любимия си терен от турнира през 2018 г., когато отпадна от южнокорееца Чунг Хьон. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ