Джокович сензационно детрониран за финала на Australian Open 

 Джокович сензационно детрониран за финала на Australian Open 

 Джокович сензационно детрониран за финала на Australian Open 

Яник Синер победи защитаващия титлата си Новак Джокович с 6-1 6-2 6-7(6) 6-3 на Откритото първенство на Австралия в петък, за да нанесе първото поражение на най-високопоставения тенисист на "Мелбърн Парк" от шест години насам и да се класира за първия си финал в турнир от Големия шлем. 

В първите два сета Синер показа майсторска класа в тениса и така даде ход на единственото поражение на Джокович в полуфиналите на любимия му турнир. 

Освен това младежът стана единственият италиански играч, достигал до финал на сингъл на Откритото първенство на Австралия. 

С появата на новото поколение тенис звезди сблъсъкът за титлата в Мелбърн в неделя ще бъде и първият от 2005 г. насам, в който няма да участват Джокович и другите двама от "Голямата тройка" Роджър Федерер и Рафа Надал, отбелязва "Ройтерс". 

"Беше много, много труден мач", каза Синер. "Започнах много добре, в продължение на два сета усещах, че той не се чувства много добре на корта, така че просто се опитах да продължа да го притискам", сподели той. 

Поставеният под номер 4 в турнира Синер отстрани Джокович два пъти в три мача в края на миналия сезон и започна ударно на "Род Лейвър Арена", като се прицели в нестабилния сервис и склонносста към грешки в бекхенда на 36-годишния си съперник. 

10-кратен шампион от Мелбърн, Джокович не беше губил на любимия си терен от турнира през 2018 г., когато отпадна от южнокорееца Чунг Хьон. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ