Григор Димитров може да не участва на Sofia Open заради контузия в рамото

Григор Димитров може да не участва на Sofia Open заради контузия в рамото

Григор Димитров може да не участва на Sofia Open заради контузия в рамото

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че не се чувства физически добре след двата турнира в Австралия. Българинът разкри, че е почувствал сериозни болки в рамото в последните мачове от Аустрелиън Оупън, съобщи Gong.bg.

Първата ни ракета е направил необходимите прегледи в Монако преди да отлети за България и обяви, че чака решението на лекарите. 

Както е известно, световната тенис звезда и българска гордост Григор Димитров трябва да защитава титлата си от миналата година на едно от най-големите спортни събития у нас - DIEMA XTRA Sofia Open. Турнирът от сериите АТП 250 ще се проведе между 4 и 11 февруари в „Арена Армеец. Първата ни ракета кацна на родна земя в петък в 14:00 часа.

“Турнирите в Австралия са едни от най-добрите за мен. Имаше доста тежки мачове. Мач след мач почнах да влизам във форма, но наистина много се поизморих. Можеше да играя и по-добре, но още не бях влязъл в небоходимата форма. Надявам се с месеците това да се подобри. Почивката ми беше само седмица в края на миналия сезон и на следващата бях отново с фитнес треньора ми. Не очаквах всичко толкова бързо да се случи. Също така не съжалявам за нищп. Това е един добър път, направих правилните неща през сезонна. Нещата вървят добре”, допълни той.

“Ще помислим и ще поговорим с отбора, ако все пак лекарите ме посъветват да запазя рамото си.Това не е лесно решение за взимане. Тук подкрепата е уникална, обичам да играя. Да се надяваме, че ще съм готов да участвам”, каза още първата ни ракета.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ