Григор Димитров победи Давид Гофен и спечели финала в Лондон!

Григор Димитров победи Давид Гофен и спечели финала в Лондон!

Григор Димитров спечели финала срещу Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3 и грабна престижния трофей на заключителния турнир на ATP в Лондон.

Българинът и белгиецът излязоха на централния корт в лондонската зала "О2 арена" 20:00 ч днес и сложиха край на един паметен сезон в мъжкия тенис.

Първият сет започна лошо за Григор, като Гофен направи два пробива и поведе с 1:3. Нашият тенисист обаче успя да се върне в играта, изравнявайки до 4:4 . Последният гейм бе особено драматичен и оспорван. След близо 10-минутна игра обаче Гришо спечели сета със 7:5.

Във втория сет Григор Димитров стартира значително по-уверено и поведе в третия гейм с 2:1. Българинът бе на косъм от пробив в шестия, но Гофен успя да се измъкне и от своя страна направи пробив и поведе резултата в седмия с 3:4. Накрая белгиецът затвори втория сет в своя полза с 4:6.

Още в първия гейм на третия и решителен сет Гофен имаше множество възможности за пробив, но Гришо устоя и не се даде. Напрежението нарастваше с всеки следващ гейм и чак в шестия първата ни ракета направи пробив и поведе с 4:2. Гришо грабна следващия гейм и имаше 3 мачбола, но Гофен се задържа в играта в осмия гейм и доведе резултата до 5:3. Българинът обаче грабна деветия гейм и спечели мача с 6:3.

С тази невероятна победа Димитров получава 1500 точки и чек за 2,5 млн. долара. Освен това той се превръща в първия дебютант, който печели турнира на осемте най-добри от 19 години насам (след испанеца Алекс Кореча през 1998 г.).

Поздравления!  

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ