Григор Димитров с открит урок за деца: „Гейм, Сет, Мач за здравето!“ 

Григор Димитров с открит урок за деца: „Гейм, Сет, Мач за здравето!“ 

Най-успешният български тенисист Григор Димитров ще направи открит урок за деца в партньорство с една от водещите фармацевтични компании в България MSD. Темата на урока е „Гейм, Сет, Мач за здравето!“ и ще събере деца от различни спортни школи в столицата. Ще се проведе на 17 септември, броени часове преди най-голямото спортно събитие у нас за 2024 г. – благотворителния мач на Григор Димитров с Новак Джокович, организиран от Фондация „Григор Димитров“.

Освен ценни съвети за подобряване на техниката на младите тенисисти, децата ще научат колко важна е грижата и превенцията на здравето, дисциплината и постоянството за успешното им развитие в спорта и професионалния им живот. 

През 2020 г. Григор Димитров създаде своята едноименна благотворителна фондация, за да насърчава развитието на децата чрез своя собствен пример и този на големите световни звезди в тениса. Да им помогне за изграждане на умения за физическа, емоционална и психическа устойчивост, желание за победа, сила на духа в пътя им към успеха.  

„За да успявам е нужна дисциплина и силна мотивация. Game. Set. Match за здравето! Успехът е постоянство! Ще се видим в София!“, сподели най-успешният български тенисист в световната ранглиста преди срещата му с децата.

Превенцията на здравето сред подрастващите е ключова тема за фармацевтичната компания MSD. Тази година MSD отбелязва своята 30-годишнина на българския пазар с поредица от инициативи, сред които е и партньорството с Фондация „Григор Димитров“ за демонстративния благотворителен мач между Григор Димитров и Новак Джокович. Компанията споделя каузата на събитието: децата и младите българи да бъдат подкрепяни в пътя им към осъществяване на целите и мечтите им, да възпитат в себе си устойчивост и сила на духа, да придобият увереност и да побеждават. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ