Григор Димитров ще атакува отново Топ-10

Григор Димитров ще атакува отново Топ-10

"Сега имам кураж и увереност, че заслужавам мястото си, но все още има дълъг път пред мен. Още съм далеч от Топ 10, точките ми са малко, но ако продължавам по същия начин, бъда здрав и правя правилните неща, всичко ще бъде наред", заяви Григор Димитров след победата си на турнира в Бризбейн и преди началото на Откритото първенство на Австралия.

Димитров се изкачи на 15-о място в световната ранглиста след титлата на първото си състезание през тази година. Очакванията му за първия турнир от Големия шлем са да представяне на високо ниво, отбелязва Гонг. През 2014 г. той стигна до 8-ото място сред най-добрите тенисисти в света, но последва период на колеблива игра и изпадане от Топ-10.

"Сега съм в страхотна форма, една от най-добрите в кариерата ми. Само трябва да поддържам тази линия и да се влагам максимално и да следя да правя правилните неща на ежедневна база", казва българският тенисист. 

Той не смята, че трябва да променя нещо голямо в играта си, за да спечели голям турнир, но добавя, че трябва да се фокусира върху целите си.

"Не бях печелил титла от повече от година и затова този трофей от Бризбейн е специален за мен. Но пък от друга страна, чувствам се, че работих достатъчно за него, преодолях всички пречки и всичко, което ми се беше насъбрало през последните месеци. Затова тя беше една страхотна награда за мен", заяви Димитров и благодари на близките си за подкрепата. 

"Всеки мач, в който стигна до победата, вдига самочувствието и увереността ми. Сега пак съм на радара на играчите и те искат да ме победят. Това не трябва да го забравям никога, но аз съм достатъчно уверен в себе си и съм готов да играя във формат 3 от 5 сета и да дам всичко най-добро от себе си", коментира българският тенисист.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ