Хърватия триумфира в малкия финал на Мондиал'22

Хърватия триумфира в малкия финал на Мондиал'22

Хърватия триумфира в малкия финал на Мондиал'22

Хърватия извоюва почетното трето място на Мондиала в Катар с победа с 2:1 над Мароко. Срещата, която се проведе на международния стадион Халифа в Доха, завърши преди минути и донесе медали за втори път на хърватските национали във футболната история на страната.

Резултатът бе открит още в седмата минута на срещата от хърватският защитник Йошка Гуардиол откри резултата. Две минути по-късно мароканският защитник Ашраф Дари вкара ответен гол. В края на първото полувреме нападателят на Хърватия Мислав Оршич отново изведе отбора си напред и оформи крайния резултат от мача.

Така отборът на Хърватия отново излиза на трето място на световно футболно първенство, след като за първи път достигна това постижение още при дебютирането си на Мондиал през 1998 г. във Франция. На полуфиналите в Катар хърватските футболисти бяха победени от националния отбор на Аржентина с резултат 0:3, а отборът на Мароко загуби от французите с резултат 0:2.

Най-големият успех на хърватските национали е достигането до финал през 2018 г. Тогава се изправиха срещу националния отбор на Франция, но не успяха да спечелят Световната купа. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ