Какви са правилата в онлайн покера?

Какви са правилата в онлайн покера?

Какви са правилата в онлайн покера?

Играта на покер е едно от най-интригуващите занимания с карти, което се играе по цял свят. Макар че съществуват множество различни вариации, всяка от които има своите особености, основните правила в покера са едни и същи. И докато играта не е трудна за научаване, усъвършенстването и развитието на необходимите специфични умения като хладнокръвие, безизразност и блъфиране отнемат доста повече време и упражнения.

Покерът е игра с дълга история, но благодарение на еволюцията на онлайн игрите, вече е много по-достъпен и широко разпространен в интернет пространството. Специализираните платформи предлагат голямо разнообразие от онлайн покер игри, сред които Omaha, 5 Card Draw, Three Card Poker, Video Poker, и дори покер на живо. Класическият вариант на играта обаче е Texas Hold’em, който е познат още като „краля на покера”.

Как се играе Texas Hold’em покер?

В началото на играта всеки играч получава по 2 карти, обърнати с лицето надолу, които не трябва да показва на опонентите си. В продължение на няколко кръга се раздават още пет карти върху масата, които са обърнати с лицето нагоре и са видими за всички играчи. Целта на играта Texas Hold'em е да използвате скритите картите в комбинация с общите карти на масата, за да направите възможно най-силната ръка от пет карти.

Всеки един от играчите има възможността да се откаже (fold), да вдигне залога (raise) или да отговори на залога на играча преди него (call). Ако не избере нито една от тези опции и опонентите му не са заложили, играчът може да направи пас или чек (check). По този начин оставя избора в ръцете на следващите играчи, но си запазва мястото в играта и не се отказва.

Ако двама или повече играчи стигнат до шоудаун, тоест последната обща карта е раздадена и всички залагания са приключили, те трябва да свалят картите си, а този с най-силна комбинация печели пота (събраните от цялото раздаване пари).

Покер ръце

Силата на покер ръцете е универсален елемент в играта, тъй като важи не само за Texas Hold’em, но и за други покер вариации. Дори и всички играчи на масата да са успели да направят комбинация, победителят се решава спрямо силата на ръцете, които вървят в следната последователност от най-висока към най-ниска.

Роял флъш

Най-високата комбинация в покера се нарича Royal Flush. Тя представлява пет карти от една боя, класирани от асо до десетка. Имайки предвид, че най-силната боя е пика, то възможно най-високата комбинация e от асо до 10 пика.

Стрейт флъш

Следващата по сила комбинация представлява пет последователно подредени карти от една и съща боя, като тук не важи изискването картите да са от 10 нагоре.

Четири от един вид

Четири карти от еднакъв ранг, например четири дами.

Фул хаус

Тази комбинация представлява три карти от един вид в комбинация с две еднакви карти от друг вид. Например три дами и две седмици.

Флъш

Пет карти, независимо от вида им, от една и съща боя. Например асо, вале, 8, 5, 2 пика.

Стрейт

Всеки пет последователно подредени карти, независимо от боята. Например дама, вале, 10, 9, 8.

Три от един вид

Три карти от еднакъв ранг, независимо от боята, например три дами.

Два чифта 

Комбинация от две по две еднакви карти, например две двойки и две дами.

Един чифт

Две еднакви карти, например два попа.

Висока карта

Пет различни по ранг и боя карти, в които има една силна карта, например асо.

Как се играе покер онлайн?

Играта в онлайн казино е почти същата като във физическа зала, но с тази разлика, че опонентите не могат да се виждат помежду си. Визуалният елемент е важен в играта на покер, тъй като реакциите на играча и езика на тялото издават много, а добрият блъф може да обърне цялата игра. Това дава преимущество на начинаещите в онлайн залата, които могат успешно да упражняват уменията си, без да се налага да мислят за психологическия елемент.

Най-доброто от двата вида онлайн и офлайн гейминг може да се намери в опцията покер на живо, където играчите виждат крупието, истинската покер маса и раздаването на картите, и могат да взаимодействат с играчите, докато играят от дома си.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ