Кубрат Пулев се завърна в топ 5 на световния бокс

Кубрат Пулев се завърна в топ 5 на световния бокс

Кубрат Пулев се завърна в топ 5 на световния бокс

Кубрат Пулев отново е в топ 5 на световната ранглиста в тежка категория. Европейският шампион при професионалистите се завърна в елитната компания, след като се възползва от изваждането на Тайсън Фюри от класацията.

35-годишният софиянец се изкачи с едно място в подреждането на сайта за статистика boxrec.com, който следи цялостното представяне на боксьорите, без да дели мачовете им спрямо различните федерации и организации.

До миналата седмица Кобрата се намираше на шеста позиция. Кралят на циганите Фюри бе декласиран, след като лицензът му бе отнет заради положителната допинг проба за кокаин, която даде в средата на септември месец, посочва „Фокус”. 

Пулев сега е с актив от 432 точки, с 16 повече от кубинеца Луис Ор-тис. Пред Кубрат са единствено Владимир Кличко (791), Александър Поветкин (492), шампионът на IBF Антъни Джошуа (446) и носителят на пояса на WBC Дионтей Уайлдър (444).

Кобрата все още очаква да бъде обявен съперникът, с който ще премери сили в края на годината. Двубоят би трябвало да е защита на европейската титла и има голяма вероятност да се проведе в „Арена Армеец” в началото на декември.

И докато Пулев чака името на своя 25-и опонент, то преговорите за мач между Джошуа и Кличко вече са в заключителна фаза. Уточнени са последните детайли за срещата на 10 декември в Манчестър, като се изчаква единствено потвърждение за това, че боят ще бъде за три световни пояса. Освен за този на британеца, двамата трябва да се срещнат и за овакантените на WBA и IBO от Тайсън Фюри. Вече се знае, че параметрите на сблъсъка са за малко над 30 милиона паунда.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ