L'Equipe: Саудитска Арабия подготвя нова оферта за Меси

L'Equipe: Саудитска Арабия подготвя нова оферта за Меси

L'Equipe: Саудитска Арабия подготвя нова оферта за Меси

Саудитска Арабия готви нова оферта за нападателя на Пари Сен Жермен Лионел Меси, съобщава L'Equipe, като се позовава на свой източник. По информация на източника, страната подготвя "най-голямата оферта в историята на футбола" като договорът с топ реализаторе ще бъде за няколко години.

Един от основните претенденти за нападателя е клубът „Ал-Хилал“.

На 2 май стана известно за решението на ПСЖ да отстрани Меси от тренировки за две седмици заради пътуване до Саудитска Арабия. Футболистът отиде там като туристически посланик на арабска страна, без да предупреди ръководството на отбора. Клубът реагира изключително негативно на пътуването и постави под въпрос по-нататъшното удължаване на договора.

На 5 април беше съобщено, че Ал-Хилал е направил официално предложение на аржентинеца. Собствениците на отбора са готови да плащат на Меси 400 милиона евро годишно.

Меси подписа договор с ПСЖ през август 2021 г., той е до юни 2023 г. с опция за удължаване с един сезон. Преди това през цялата си кариера нападателят игра за Барселона, с която спечели десет пъти шампионата на Испания и четири пъти Шампионската лига.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ