Лукойл Академик прегази Стяуа за Купата на ФИБА

Лукойл Академик прегази Стяуа за Купата на ФИБА

Лукойл Академик прегази Стяуа за Купата на ФИБА

Баскетболният ни шампион Лукойл Академик победи Стяуа (Букурещ) със 105:76 в двубой от група F на турнира за Купата на ФИБА Европа. Успехът бе трети за „студентите” и ги изведе на върха във временното класиране.

Лукойл Академик предреши срещата още през първата част, която спечели убедително с 21 точки разлика. За първите шест минути от нея те допуснаха само три точки в коша си, повеждайки с 15:3, а след това позволиха на румънците да вкарат още веднъж и от своя страна да завършат силно за 26:5, съобщи „Фокус”. Високата резултатност за Лукойл продължи и през втората част, но този път имаше и отговор от страна на гостите, които се съвзеха и започнаха да вкарват, за да се стигне до 59:30 на полувремето.

В един момент от втората част играчите на Тони Дечев натрупаха преднина от 40 точки. Последва леко отпускане и доиграване на срещата, което скъси разликата до 29 в края - 105:76.

Павлин Иванов бе най-полезен за Лукойл Академик с 24 точки и 5 асистенции, а Дани Гибсън добави 21. Максим Корнийенко вкара 17, докато Стив Зак и Саша Загорац реализираха по 12.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ